Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Incredibil! A doua prelevare de organe în 48 de ore

prelevare de organeLa mai puţin de 48 de ore de când s-a efectuat prima prelevare de organe de la o persoană aflată în moarte cerebrală, o echipă mixtă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi şi de la Institutul Fundeni, din Bucureşti a efectuat o intervenţie în timpul căreia au prelevat ficatul şi rinichii.

Ca şi acum două zile, donorul este o femeie, în vârstă de 47 de ani. Ea fusese adusă la Spitalul de Neurochirugie după ce a suferit un accident vascular cerebral. Din nefericire femeia nu şi-a mai revenit, ea fiind menţinută în viaţă doar cu ajutorul aparatelor. Familia a reuşit să treacă peste durerea produsă de pierderea rudei lor şi şi-a dat acceptul ca organele acesteia să fie donate altor bolnavi care se află pe listele de aşteptare ale spitalelor.

Astfel, după ce a primit unul dintre rinichii prelevaţi un bărbat în vârstă de 45 de ani va scăpa de calvarul dializelor prin care a trecut în ultimii doi ani la Centrul de Dializă şi Transplant Renal din Iaşi. Ficatul şi celălalt rinichi au fost trimise la Institutul Fundeni, din Bucureşti, pentru a salva alte vieţi. Aceasta este cea de-a doua prelevare de organe efectuată la Iaşi de la începutul anului.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*