Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Forţa Civică, considerată principalul partid de opoziţie

Mihai Razvan Ungureanu Mihai Răzvan Ungureanu spune că în modul în care Partidul Forţa Democrată creşte la nivelul întregii ţări şi în modul în care se constituie filialele judeţene, în felul în care începe să ne extindem şi în diaspora, partidul devine din ce în ce mai credibil. El spune că în astfel de situaţie Forţa Civică poate deveni principalul partid de opoziţie din România.

Liderul Forţei Civice aminteşte că a pornit de la zero, ca proiect politic al Iniţiativei Civice de centru dreapta, înfiinţată în vara anului trecut.

”Este un partid care exprim expresiile, intenţiile cetăţenilor şi asteptările lor. Spre deosebire de partidele tradiţionale ForţaCivică îşi doreşte să reprezinte cetăţenii României în mod direct şi nu intermediat. Partidul nostru este un partid foarte credibil tocmai pentru că nu are datorii istorice către nimeni”, a spus Ungureanu.

Preşedintele PFC a spus totodată că acesta nu e un partid care are clientelă politică, spre deosebire de celalate partide. Nu e un partid care a făcut greşeli pentru că nu a avut timp sau ocazii să facă greşeli. În schimb este un partid care la trei luni de la înfiinţare a reuşţit să aducă în Parlament patru reprezentanţi. Deci, este un partid parlamentar.

 

”Acest lucru nu vine din nimic. Vine pe seama faptului că la alegerile din 9 decembrie Forţa Civică a reuşit să strângă peste 200.000 de voturi din toată ţara.  Mai în glumă mai în serios, vă spun că membrii partidului, care înseamnă în 80% din membrii partid care nu au făcut politică, nu au fost înscrişi vreodată în vre-un partid politic, care nu au fost militanţi politici, sunt foarte credibili. Mai mult decât atât, incredibil de credibil. Felul în care s-a născut şi creşte Forţa Civică este un proces politic incredibil fără precedent în istoria României decât în 1908 când Nicolae Iorga a înfiinţat un partid care în şase luni a reuşit să ajungă în Parlament”,  a  mai spus Mihai Răzvan Ungureanu

El consideră că asemenea nuanţe sunt pentru Forţa Civică o provocare plăcută.

”Ştim ce avem de făcut. Creştem, ne întărim, propunem o viziune articulată asupra viitorului  ţării noastre şi ne asumăm, cu toată îndrăzneala, ca pe termen mediu să devenim principalul partid al opoziţiei din România, principalul partid din jumătatea de centru dreapta a eşicherului politicii româneşti. Îmi face mare plăcere să vă spun că în laboratoarele Forţei Civice şi a Alianţei Dreptate şi Adevăr se pregătesc două lucruri: guvernul din umbră, pe care o să-l vedeţi în structură şi în compoziţie nominală în maxim trei săptămâni, şi programul alternativ de guvernare, pe care o să-l avem cel mai târziu la începutul lunii mai. Le multumesc tuturor celor care sunt membri sau nemembri în FC şi care şi-au adus contribuţia la legislativ sau tehnic ale punctelor pe care programul de guvernare le va menţiona”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*