Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Comunicat Petru Movilă (PDL) pe tema bugetului municipiului Iaşi

Deputatul Petru Movilă a remis, joi, un comunicat de presă pe tema bugetului local al municipiului Botoşani aprobat, joi, deConsiliul Local, la propunerea primarului Gheorghe Nichita.

Iată comunicatul:

Astăzi, consilierii locali USL au votat în unanimitate, fără să aibă nici un punct de vedere asupra unei propuneri de buget nerealiste, menită să ascundă incompetenţa şi proastă administrare a oraşului, un buget făcut din pix cu dedicaţie pentru primarul Gheorghe Nichita pentru a ţine departe de ochii ieşenilor modul mediocru în care a administrat banii unui oraş întreg şi a le da peste nas tuturor celor au îndrăznit să îi critice calităţile şi modul în care conduce Primăria Municipiului Iaşi.

Nimeni nu a fost în stare să se opună lui Gheorghe Nichita şi să-i arate, negru pe alb, că Iaşul are un buget care nu ne va aduce decât sărăcie, împrumuturi peste împrumuturi, un buget nerealist, fără nici o legătură cu starea de fapt şi cu necesităţile oraşului şi care se bazează pe nişte bani care nu există. 48 la sută din buget reprezintă doar fonduri europene. În 2012, Primăria nu a putut să atragă decât 22 la sută din suma preconizată pentru acel an. Cum putem să credem atunci că Primăria, în acest an, va fi capabilă să atragă aproape 450 milioane lei?

Sănătatea şi ordinea publică sunt aproape inexistente pentru municipalitatea ieşeană. Cu câte 9 milioane lei cheltuieli pentru fiecare domeniu în parte, primăria vrea să asigure ieşenii că vor rămâne cu statui în tot oraşul şi să ofere servicii medicale la standarde europene.

 

Un alt aspect care merită sesizat şi amendat este faptul că pornim cu minus. După două împrumuturi făcute la foc automat pentru a acoperi managementul neperformant de la societăţile comerciale din subordinea primărie, Gheorghe Nichita ne dă semnalul că era împrumuturilor nu s-a încheiat. Minusul din buget, de aproape 30 milioane lei, va fi acoperit de bani luaţi cu dobândă din alte părţi.

Acestea sunt doar câteva puncte care săreau în ochii oricărui consilier local care ar fi avut curiozitatea să se uite pe ceea ce votează. Cert este că ceea ce a votat astăzi o mână de oameni, oferă primarului posibilitatea să îşi conducă primăria în continuare aşa cum doreşte el: dezlânat, opac şi cu fonduri suficiente cât să acopere găurile făcute de societăţile comerciale, falimentare şi falimentate, din curtea Primăriei ieşene, de altfel poate unul dintre cei mai mari datornici din lista acestora.

Din păcate, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul amenzii primite pentru teii din Ştefan cel Mare, cei care vom plăti pentru haosul din această instituţie suntem tot noi, ieşenii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*