Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Dumitru Oprea: „Guvernul trebuie să ia măsuri pentru protejarea consumatorilor de energie”

Dumitru OpreaSenatorul PDL Dumitru Oprea îşi exprimă îngrijorarea faţă de decizia Curţii Europene de Justiţie privind transpunerea incompletă a normelor şi directivelor Uniunii Europene privitoare la piaţa internă a energiei.
 
Într-un document adresat Ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, parlamentarul ieşean s-a referit la propunerea Curţii Europene de a sancţiona România cu o amendă de 60.000 de euro pe zi. Una dintre problemele majore menţionate în decizie o reprezintă lipsa măsurilor de protejare a consumatorilor vulnerabili, aspect care se observă şi din facturile din ce în ce mai mari pe care le primesc aceştia în ultima perioadă. În acelaşi context, distribuitorii de energie din România au afirmat că populaţia va resimţi cel mai mult liberalizarea pieţei, prin creşterea preţurilor în următorii ani.
 
Prin urmare, senatorul Dumitru Oprea i-a cerut Ministrului delegat pentru Energie să precizeze cine va suporta amenzile dispuse de Curtea Europeană de Justiţie şi cum se vor reflecta în facturile populaţiei, dacă România nu va putea evita plata lor. Totodată, parlamentarul ieşean i-a solicitat ministrului prezentarea unor măsuri pentru transpunerea integrală a directivelor europene, în special a celor privind protejarea consumatorilor individuali.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*