Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Un centru de lapte din Iaşi a fost închis! Vezi de ce!

Unul dintre centrele de prelucrare a laptelui din judeţul Iaşi, care distribuie produse în pieţele ieşene, a fost închis şi amendat de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi.

Este vorba despre centrul de lapte din localitatea Tăuteşti, comuna Rediu, unde au fost depistate grave încălcări ale normelor de igienă.

Administratorul acestuia, Elena Etcu, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 600 de lei.

În această perioadă a fost aplicată o sancţiune contravenţională, suspendarea activităţii şi interzicerea comercializării produselor, la un centru de prelucrare lapte integral din judeţ, sancţiunea fiind în valoare de 600 lei pentru nerespectarea condiţiilor de igienă„, au declarat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi.

Potrivit medicilor veterinari, laptele era prelucrat într-o cameră, în condiţii mizere.
Lângă laptele şi brânza prelucrată, în centru erau rufe murdare, care urmau să fie spălate acolo, unde există şi o maşină de spălat.

Centrul de colectare al laptelui urmează a fi deschis dacă administratorul acestuia dovedeşte că a îndeplinit toate normele de igienă şi depozitare şi prelucrare a laptelui.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*