Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

UMF a încheiat un parteneriat cu o universitate din Taiwan

astarastoaie vasile in TaiwanUniversitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa, din Iaşi, a încheiat săptămâna trecută un protocol de colaborare cu National Defence Medical Center (NDMC), o instituţie de învăţământ superior medical militar din Taipei (Taiwan). Astfel, UMF Iaşi devine prima universitate de medicină din Europa cu care NDMC a încheiat un astfel de protocol.

Parteneriatul dintre UMF Iaşi şi NDMC vizează colaborarea în domeniul cercetării, mobilităţi pentru studenţi şi schimburi de publicaţii şi resurse academice. Acordul a fost semnat de prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF, şi de prorectorul Dragoş Pieptu. Acesta din urmă a susţinut două conferinţe despre educaţia în domeniul chirurgiei
reconstructive în România şi despre perspectivele unei cariere de chirurg plastician în ţara noastră.

astarastoaie vasile in TaiwanTrebuie să înţelegem modelul de succes pe care îl reprezintă Taiwanul.Autorităţile de la Taipei consideră că educaţia, cercetarea, educaţia şi sănătatea sunt motoarele dezvoltării, iar alocările bugetare au fost pe măsură: 12% din PIB pentru educaţie, 11,5% pentru sănătate, 6,8% pentru cercetare. Sper ca autorităţile din România şi Europa să mediteze la acest lucru„, a declarat Vasile Astărăstoae.

Rectorul UMF Gr.T.Popa spune că încheierea unui astfel de protocol cu o instituţie de învăţământ superior recunoscută la nivel internaţional şi care îşi desfăşoară activitatea într-o ţară aflată într-o plină expansiune economică constituie nu doar o oportunitate pentru a dezvolta un învăţământ performant dar şi de a realiza programe de cercetare
în progres internaţional.

UMF Gr.T.Popa din Iaşi a mai încheiat asemenea parteneriate cu 16 dintre cele mai importante universităţi din America, Asia, Australia, precum Universitatea John Hopkins,din SUA, Universitatea din Singapore, Universitatea din Tokyo, Japonia, Universitatea Melborune, Australia.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*