Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Liderii PDL Iaşi spun că refondarea Alianţei DA este o utopie

gabriel surduŞeful de la PDL Iaşi, omul de afaceri Gabriel Surdu, spune că PDL este cel mai important partid de centru dreapta din România şi încercarea de a coagula dreapta fără PDL va fi un risc. El spune că PDL este cel mai important partid politic de centru dreapta al scenei politice şi e un partid indispensabil oricărei acţiuni de coagulare a dreptei. Cu toate acestea, nu poate exista o construcţie de dreapta în afară de PDL şi nu există mesaj credibil de dreapta fără democrat liberali.

            ”PDL e singurul partid de centru dreapta care s-a validat ca atare şi la putere şi în opoziţie. PDL a demonstrat că reprezintă valorile de centru dreapta, în timp ce alte partide mai trebuie să muncească pentru a dovedi acest lucru. PNŢCD şi Forţa Civică au fost parteneri ai PDL în acţiunea de coagulare a dreptei şi pot fi în continuare dacă arată respect faţă de PDL şi de trecutul PDL. Asumarea simbolică a Alianţei D.A. de către alte partide poate fi văzut ca un gest de ostilitate faţă de PDL”, a spus Gabriel Surdu.

El a mai spus că refondarea Alianţei Dreptate-Adevăr este o utopie şi de aceea PNŢCD şi FC ar trebui să se concentreze pe conţinutul ofertei lor politice şi nu pe forma ei, subliniind că împrumutul unei formule eficiente din trecut nu garantează deloc succesul în viitor.

Electoratul de centru dreapta nu l-a privit deloc cu simpatie pe Victor Ponta atunci când a fost dovedit plagiator. Acest electorat are standarde, valori, iar dacă a fost privit prost electoratul la un politician de stânga îl va privi şi mai prost la politicieni de dreapta. PNŢCD şi FC trebuie să se remarce prin opoziţie faţă de USL, nu prin reinventarea de formule care îngreunează dialogul în rândurile dreptei”, a mai spus preşedintele PDL Iaşi. 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*