Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Fenechiu: Preşedintele Băsescu s-o mai termine cu populismele astea

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, spune că Traian Băsescu trebuie să renunţe la ”populismele ieftine” şi să-i facă ”joigodii” pe politicieni. Relu Fenechiu a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că l-a văzut pe preşedintele Traian Băsescu plângându-se că trebuie să aştepte opt ore pe aeroportul de la Bruxelles ca să aştepte zborul de linie cu care să revină în România.
 
”L-am văzut pe preşedinte plângând la Bruxelles că îl ţin opt ore acolo şi că trebuie să aştepte zborul de linie. E o poveste. El a ales să renunţe, la fel cum a ales, la un moment dat, la serviciile Poliţiei, după ce în timpul protestelor poliţiştii i-au spus «Ieşi afară, javră ordinară». O să vedeţi că data viitoare va lua din nou avionul prezidenţial” , a spus minsitrul Fenechiu.
 
El i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să renunţe la „populismele ieftine” sub falsul pretext că el e „omul cel mai drept din România”.
 
”Preşedintele s-o mai termine cu populismele astea, să spună că toţi politicienii sunt nişte jigodii şi că numai el e omul cel mai drept din România. El spune că face economie şi se duce cu Loganul la cumpărături, dar se duce cu un avion în Europa care ne costă şapte milioane de euro” , a precizat Relu Fenechiu.
 
Ministrul Transporturilor susţine că suma de şapte milioane de euro, care reprezintă întreţinerea anuală a aeronavei prezidenţiale trebuie inclusă în bugetul Administraţiei Prezidenţiale, şi nu dată pe ascuns de către Guvern.
 
”Nu mi se pare corect că s-a încercat ascunderea acestor bani pentru a nu face parte din bugetul Administraţiei Prezidenţiale. Aceşti bani sunt plătiţi de Guvern către compania Tarom. De ce? Pentru că în momentul în care bugetul Administraţiei Prezidenţiale ajungea în Parlament s-ar fi văzut, iar lumea ar fi întrebat pentru ce sunt plătiţi şapte milioane de euro? Subliniez, pe lângă ăştia 7 milioane mai sunt şi alte costuri. Am propus să luăm o decizie şi să vedem ce facem pe viitor, pentru că mi se pare un preţ mult prea mare pentru întreţinerea unei aeronave pe care prşedintele o foloseşte de 20 de ori pe an”, a spus Fenechiu.
 
El a subliniat că are cel mai mare respect pentru Instituţia şi funcţia Preşedintelui şi că nu îi poate cere lui Traian Băsescu să procedeze la fel ca şi capetele încoronate ale unor state europene care folosesc curse de linie. Îi propune însă ca până în momentul în care vor fi bani pentru achiziţia unei aeronave noi, mai puţin costisitoare, şeful statului să apeleze la cursele charter VIP, costurile anuale fiind estimate la 2,4 milioane de euro.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*