Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

Toto Schillaci şi Giancarlo Antognoni au inaugurat la Iaşi şcoala de fotbal ”Magic-Trofeo Maestrelli”

Foştii mari fotbalişti ai Italiei, Giancarlo Antognoni (campion mondial cu Italia în anul 1982) şi Salvatore Schillaci (golgheter al Cupei Mondiale din 1990) au participat astăzi, la Iaşi, la inaugurarea Şcolii de fotbal „Magic-Trofeo Maestrelli”. Proiectul iniţiat de Dan Cojocaru, un suporter înfocat al echipei naţionale, se adresează pentru început copiilor cu vârste între 6 şi 10 ani, iar de pregătirea celor mici se va ocupa antrenorul Adrian Cotan, fost fotbalist la Politehnica Iaşi.

Schillaci a declarat că în urmă cu zece ani şi-a deschis la Palermo o şcoală privată de fotbal şi speră ca în viitor să colaboreze cu copiii de la şcoala lui Dan Cojocaru „Mops”.

Acum am 300 de copii care speră să ajungă mari staruri în fotbalul italian şi nu numai. Iau în calcul o colaborare cu şcoala Magic-Trofeo Maestrelli de la Iaşi şi sper ca în anii viitori copiii de aici să vină într-un schimb de experienţă la Palermo, pentru a vedea cum se antrenează copiii mei, pentru a vedea un altfel de fotbal. Este o iniţiativă lăudabilă şi încurajez din tot sufletul astfel de proiecte, mai cu seamă că vorbim despre un sacrificiu financiar foarte mare. Ceea ce se realizează aici este extraordinar şi îmi doresc ca în câţiva ani „Mops” să mă depăşească la numărul de copii înscrişi. Copiii sunt viitorul şi trebuie să investim în ei”, a spus Schillaci.

La rândul său, Giancarlo Antognoni a declarat: „Este o iniţiativă foarte importantă pentru copiii din Iaşi această şcoală de fotbal. Mă bucur că sunt aici la inaugurare şi sincer mi-aş dori cât mai multe astfel de iniţiative. Îi încurajez pe părinţi să îndrume copiii să vină la fotbal, iar faptul că se deschid astfel de şcoli private este un lucru extraordinar. La aceste şcoli copiii pot îmbrăţişa o carieră fotbalistică şi merită să investim în ei”.

Iniţiatorul proiectului, Dan Cojocaru „Mops”, campion mai mulţi ani la rând în minifotbalul românesc cu echipa Magic, a declarat că îşi doreşte ca în câţiva ani să dea fotbalului ieşean şi românesc jucători de valoare.
„Fotbalul este viaţa mea şi acest lucru mă face să investesc mult suflet şi pasiune în toate proiectele legate de acest sport. Şcoala de fotbal „Magic-Trofeo Maestrelli” este un proiect la care visez de foarte mulţi ani şi mă bucur că acum a devenit realitate, cu ajutorul membrilor fondatori ai „Trofeo Maestrelli”, Enzo Banti şi Nicola Stagi. Sper ca micuţii care vin să joace fotbal la această şcoală să ajungă mari fotbalişti, iar în timp să ajungă, de ce nu, la echipa naţională. Cu acest gând pornesc la drum”, a spus Dan Cojocaru.

Prezent la conferinţa de presă, directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Iaşi, Ciprian Paraschiv, a declarat că a crescut cu fotbalul spectaculos jucat de aceşti doi mari fotbalişti italieni şi este o onoare să-i avem aici, la Iaşi. 


”Mă bucur pentru proiectul gândit de Dan Cojocaru, ştiu cât de mult şi-a dorit să pună pe picioare un club de fotbal şi iată că visul său a devenit realitate. Personal mă bucur mult că micuţii din Iaşi au o nouă alternativă pentru a face sport şi sper să se înscrie la acest club cât mai mulţi copii. Ei sunt viitorul nostru şi trebuie să investim în copii”, a spus Ciprian Paraschiv.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*