Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Accident grav în Iaşi: Un camion a intrat într-un tramvai

Circulaţia în zona Podu de Piatră – Bazar este deviată prin Podu Roş, după ce un tramvai a fost lovit de un autotren. Accidentul a avut loc în apropiere de trecerea de pietoni de pe Bulevardul Nicolae Iorga, înainte de pasajul spre zona Galata. Şoferul unui TIR, cu nr de înmatriculare B 46 LTR a intrat pe contrasens şi a lovit tramvaiul 456, care circula pe ruta 11, dinspre Gara Internaţională spre Podu de Piatră. În urma impactului, vatmanul Vasile Gheorghiu şi un pasager în vârstă de 47 de ani s-au ales cu răni la nivelul picioarelor. Cele două victime ale accidentului au fost preluate de un echipaj SMURD şi duşi la spital. Ei sunt în stare stabilă, în afara oricărui pericol. Victimele sunt investigate la Spitalul Sfântul Spiridon.

Şoferul unui camion, pe fondul neadăptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul comenzilor şi a intrat în coliziune cu un tramvai care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului au rezultat două victime, rănite uşor, care au fost transportate la spital”, a declarat poliţistul aflat la faţa locului.

Vatmanul implicat în accidentul din Podu de Piatră s-a ales cu piciorul rupt. El este în curs de evaluare, la Clinica de Ortopedie a Spitalului Sfântul Spiridon. Vasile Gheorghiu (49 de ani) a fost angajat din 1991 ca vatman la RATP. Şefii săi spun că este unul dintre angajaţii exemplari ai unităţii.

Anul trecut a fost implicat în două accidente rutiere, de fapt două coliziuni care s-au produs din vina participanţilor la trafic şi nu a lui”, ne-a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.

La faţa locului au sosit patru ambulanţe şi două echipe de descarcerare. De asemenea, RATP a trimis un echipaj mobil care a îndepărtat camionul, permiţând acordarea de prim ajutor pasagerilor din tramvai.

Traficul în zonă este blocat iar angajaţii ISU încearcă să oprească scurgerea de motorină din rezervorul autotrenului. Şoferul TIR-ului s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*