Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Vicele CJ lansează acuzaţii grave la adresa organizatorilor olimpiadei de matematică

Victor ChirilaVicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Victor Chirilă o acuză pe Cristina Vâlcu, adjuncta IŞJ Iaşi, că a „şmenuit” rezultatele Olimpiadei Judeţene de Matematică. Chirilă este supărat că fiul soţiei sale, calificat iniţial la faza naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasa a VIII-a, a fost descalificat după ce un alt copil a obţinut un
punctaj mai mare în urma contestării notei.

Pentru că nu a fost primit în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi de către colega sa de partid, inspectorul şef Camelia Gavrilă, Victor Chirilă, a făcut declaraţii în faţa sediului instituţiei.

Cum să-i dea elevului respectiv şase puncte în plus? Iniţial, a luat 15 puncte. Spun toate aceste lucruri în calitate de simplu cetăţean. Este inadmisibil ce s-a întâmplat. De patru ani urmăresc fenomenul şi se fac şmenuri în urma contestaţiilor. Nu este olimpiada elevilor, ci olimpiada profesorilor care ţin cu dinţii ca elevii lor să se califice mai departe la olimpiade. Am tăcut până acum. Văd că deja este un obicei deja. Totul se împarte în funcţie de rangul profesorilor, nu funcţie de ceea ce ştiu elevii”, a spus Victor Chirilă.

Chirilă spune că adjuncta IŞJ Iaşi, Cristina Vâlcu, care a fost preşedinta comisiei de organizare a Olimpiadei Judeţene de Matematică a fost „şmenuitoarea-şefă” a concursului, mai ales că aceasta a fost directoarea Colegiului Naţional, instituţie de la care s-au calificat iniţial trei elevi.

Este şmenuitoarea-şefă! Îmi asum ce spun, aşa să scrieţi„,  a mai spus Chirilă.

În replică, Cristina Vâlcu neagă acuzaţiile care i se aduc şi spune că
acest concurs s-a desfăşurat corect.

„Domnul Chirilă a făcut un circ asemănător şi anul trecut. Dumnealui a
acuzat că înaintea soluţionării contestaţiilor, băiatul dumnealui era
calificat pentru faza naţională, iar după soluţionare, un elev de la
Colegiul <<Emil Racoviţă>> l-a întrecut. Tezele de la Olimpiadă au fost
corectate de către cei mai buni profesori din învăţământul superior ieşean.
Aşa că nu poate fi pus la îndoială modul în care lucrările au fost
evaluate”, a declarat Cristina Vâlcu.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*