Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Dumitru Oprea: Ministerul Sănătăţii nu poate pune la nesfârşit problema citostaticelor pe seama fostei guvernări

Dumitru OpreaSenatorul PDL Dumitru Oprea critică Ministerul Sănătăţii pentru cinismul şi lipsa de idei arătate în criza citostaticelor. Parlamentarul ieşean consideră că recentele declaraţii făcute la tv de ministrul Eugen Nicolăescu, potrivit cărora situaţia citostaticelor s-ar datora fostei guvernări, este inacceptabilă şi contraproductivă.
Dumitru Oprea  subliniază că această criză a medicamentelor oncologice loveşte din plin bolnavii de cancer, atât cei trataţi în ambulatoriu,cât şi cei internaţi la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iaşi.

Cu toate că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au promis rezolvarea crizei până la finele anului trecut, medicamentele necesare lipsesc în continuare din depozitele farmaceutice, deşi fac parte din programul naţional de oncologie.

În acest context, printr-un document adresat ministrului Nicolăescu, luni, Dumitru Oprea a solicitat precizări privind strategiile actuale şi viitoare ale Ministerului pentru rezolvarea urgentă a crizei citostaticelor, precum şi pentru eliminarea discontinuităţilor din aprovizionare.

Totodată, senatorul ieşean i-a cerut ministrului să anunţe cum îşi asumă răspunderea pentru situaţia în care s-a ajuns, în condiţiile în care domnul Nicolăescu a acuzat şi medicii de provocarea şi întreţinerea problemelor cu care se confruntă oncologia.

În finalul documentului, Dumitru Oprea a solicitat o statistică transparentă a numărului de bolnavi afectaţi de lipsa citostaticelor de la sfârşitul anului trecut până în prezent şi care este data la care ei vor avea speranţa primirii tratamentelor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*