Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Astărăstoae: Ştim că e criză. Dorim să investim masiv

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie  (UMF) ”Gr.T.Popa”, din Iaşi, intenţionează să cofinanţeze cu 67 de milioane de euro 19 proiecte ce vor fi finalizate cu ajutorul fondurilor europene.

 ”Orice investitor de succes ştie că marile afaceri se fac pe timp de criză şi nu în plin boom economic. Pentru a ieşi din criză e nevoie de a redresa economia  unei ţări, e nevoie să investim atât în dezvoltarea afacerilor dar mai ales în oameni, în generaţia de mâine. UMF Iaşi vrea să dovedească faptul că este un întreprinzător de succes şi poate ajuta la redresarea economică a Iaşiului”, a declarat prof. univ. dr Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Gr.T.Popa, din Iaşi.
Cele mai mari proiecte vizează reamenajarea Pieţii Naţiunii (4,8 milioane de euro), dezvoltarea unui Centru de Studii Aprofundate Gr.T.Popa, destinat studiilor doctorale (2,37 mil de euro), extinderea Bibliotecii ”Grigore T.Popa” (2 mil de euro), Centrul de recuperare medicală şi educaţie fizică ”1 Decembrie 1918” (2,45 mi de euro), repararea Aulei şi corpului Facultăţii de Farmacie(3,5 mil de euro), Centrul de Medicină Experimentală ”Grigore T.Popa” (5 mil euro). Spitalul Stomatologic ”Grigore T.Popa” va fi folosit pentru valorificarea spaţiului Policlinicii Stomatologice Infantile (3,5 mil de euro).

Cele mai mari investiţii vor fi însă într-u campus cu o capacitate de 1.000 de locuri de cazare pentru studenţi, rezidenţi şi doctoranzi (16,5 mil de euro), Centrul de Conferinţe (10 mil de euro). Alţi 7 milioane de euro vor fi alocaţi pentru un Centru de Cercetare şi producţie de izotopi radioactivi, iar 4 milioane de euro pentru Primul Centru de Testare Clinică de Faza 1 din România, proiect în cadrul coimpetiţiei POSCCE pentru poli de competitivitate lansată dede Guvernul României.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*