Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Petru Movilă: Iaşiul este un exemplu viu al guvernării celor din USL

Petru MovilaPetru Movilă, preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL critică USL că nu se preocupă de proiectele şi interesele ieşenilor. El spune că după aproape opt luni de guvernare, după ce USL a câştigat atât Primăria cât şi Consiliului Judeţean şi după ce Iaşiul a dat 17 parlamentari USL, toate aceste proiecte au devenit “nesustenabile, inacceptabile, de interes local sau imposibil de finanţat din lipsa fondurilor suficiente la bugetul statului”.

Ponta, Antonescu, Fenechiu, Vosganian, alături de ceilalţi membri ai USL Iaşi care se gudurau pe aceştia şi pe care astăzi îi avem în sală, au promis finanţarea Aeroportului Internaţional Iaşi, au promis autostrada Iaşi – Tg. Mureş, finalizarea şoselei de centură şi multe alte proiecte de interes major pentru ieşeni. În schimb, observăm cum în Gorj, unde domnul Premier Ponta a câştigat alegerile, se fac şi două şosele de centură”, spune Petru Movilă.

El anunţă că falimentul USL va începe de la Iaşi, pentru că ieşenii nu vor uita uşor toate promisiunile, dar şi faptul că ”această mascaradă populistă şi demagogică i-au lăsat fără proiectele promise pe un ton solemn de către cei care astăzi le prezintă doar scuze sau variante fade de compromis”.

În opinia sa, aşa cum arăta acum Iaşiul, aşa va arăta şi România condusă de către majoritatea PSD şi PNL: fără viitor şi fără prea multe speranţe.

Răbdarea ieşenilor este mult prea încercată, tot de către un membru USL, care se vrea lider de anvergură naţională, care a falimentat un oraş întreg, a îndatorat ieşenii aşa cum nu a mai făcut-o nici un primar până acum şi care a reuşit să îngroape aproape toate societăţile comerciale din subordinea sa. Iaşiul este un exemplu viu al guvernării celor din USL. De-a lungul mandatelor sale, Gheorghe Nichita a falimentat trei dintre cele mai profitabile societăţi comerciale aflate în subordinea municipalităţi ieşene, CET Iaşi SA, RATP şi Citadin SA, a dus gradul de îndatorare a oraşului aproape de limita maximă admisă de lege, la 27 din 30 la sută, în timp ce Iaşiul este un dezastru unde au fost investite sute de milioane Euro care s-au pierdut printre gropi şi asfalt turnat de pe o iarnă pe alta”, spune Petru Movilă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*