Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, evaluată de specialiştii în domeniu din UE

Vasile Astarastoae, UMF IasiA fost dat publicităţii Raportul Comisiei de Evaluare din partea European University Association (EUA) – Institutional Evaluation Programme (IEP), raport întocmit după două vizite de evaluare la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” care au avut loc în anul 2012.
 
Prof.univ.dr Vasile Astărăstoae, rectorul UMF GR.T.Popa a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că această Comisie de Evaluare a fost condusă de Winfried Müller (fost rector al Universităţii din Klagenfurt, Austria) şi compusă din următorii membri: Andy Gibbs (Universitatea Edinburgh Napier, Marea Britanie), Lucija Čok (fost ministru sloven al Educaţiei şi rector al Universităţii din Primorska, Slovenia), Sezer Şener Komsuoğlu (rector al Universităţii Kocaeli, Turcia) şi Fernando Miguel Galan Palomares (student al Universităţii Cantabria, Spania).
 
Despre concluzia acestui raport, rectorul UMF Iaşi spune că este onorant dar în acelaşi timp obligă pentru că universitatea ieşeană este o instituţie cu un fundament stabil, de o înaltă reputaţie la nivel naţional şi internaţional.
 
Atât personalul academic, cât şi cel administrativ este puternic motivat, studenţii sunt ataşaţi instituţiei care îi instruieşte, iar conducerea Universităţii sprijină dezvoltarea acesteia. Evaluările externe au confirmat statutul de lider regional şi naţional. UMF este capabilă să răspundă încercărilor şi oportunităţilor pe care le va oferi viitorul. Echipa de evaluare are încredere că UMF îşi va îndeplini misiunea de a contribui la bunăstarea societăţii româneşti, că îşi va întări poziţia sa de jucător la nivel global în rândul universităţilor de medicină şi farmacie şi că va contribui la progresul ştiinţific internaţional în domeniile medicinii generale, a medicinii dentare, a farmacologiei şi bioingineriei”, a declarat prof.univ.dr Vasile Astărăstoae.
 
Un proces similar de evaluare au parcurs şi alte opt universităţi din România printre care: Universitatea “Al.I. Cuza” Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.
 
Doresc să mulţumesc public comisiei de evaluare EUA – IEP pentru atenţia şi rigoarea de care au dat dovadă în evaluarea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa”. Fără a reprezenta neapărat un scop în sine, raportul favorabil al comisiei este extrem de important deoarece ne confirmă convingerea noastră că suntem angajaţi pe un drum bun, a cărui finalitate înseamnă integrarea Universităţii “Grigore T. Popa” din Iaşi în familia selectă a universităţilor de top din Europa. Un învăţământ medical de calitate în Iaşi este nu doar o performanţă la nivel academic, ci şi garanţia că ieşenii şi românii în general vor beneficia în viitorul apropiat de servicii medicale de o calitate din ce în ce mai ridicată”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa”.
 
European University Association (EUA) a luat fiinţă în 31 martie 2001, prin fuzionarea a două organizaţii academice europene: Association of European Universities (CRE) şi Confederation of European Union Rectors (CEUR). Membrii EUA sunt universităţi europene de prestigiu, asociaţii de rectori de universităţi la nivel naţional precum şi alte organizaţii cu preocupări în domeniul educaţiei şi cercetării.
 
EUA reprezintă şi sprijină peste 850 de instituţii de învăţământ superior din 47 de ţări, punând la dispoziţia acestora un cadrul organizaţional pentru colaborare şi schimb de informaţii privind calitatea actului educaţional şi politicile de cercetare academice.
International Evaluation Programme (IEP, înregistrat EQAR) funcţionează în cadrul EUA de 18 ani.
 
Peste 300 de universităţi din 45 de ţări (din Europa, America Latină, Japonia şi Africa de Sud) au participat până acum la Programului Internaţional de Evaluare, cu scopul certificării calităţii actului educaţional pe care îl oferă studenţilor lor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*