Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Dosar penal pe numele învăţătoarei din Focuri, în cazul copilului găsit mort în râpă

sigla post politiePoliţiştii au deschis dosare penale pe numele tatălui şi învăţătoarei băiatului din Focuri, care a fost găsit mort la aproape două săptămâni de la dispariţie. Anchetatorii spun că Ştefan Spătarul, un copil orfan de mamă, a fost bătut în repetate rânduri atât de tatăl Sidor Spătaru, dar şi de învăţătoarea sa, Raisa Velciuc. Cei doi sunt consideraţi a fi autorii morali ai morţii copilului de 10 ani şi sunt acuzaţi de ”rele tratamente aplicate mino­rului”.
 
Pe 24 ianuarie învăţătoarea Raisa Velciuc a fost deranjată că elevul Ştefan Spătaru, în vârstă de 10 ani, nu s-a spălat înainte de a veni la ore. Ca şi altă dată, dascălul l-a dat afară din clsasă spunându-i să plece acasă să se spele. Nu era prima dată când învăţătoarea proceda în acest mod. Chiar dacă afară era un ger de crăpau pietrele, copilul a rămas câteva ore în curtea şcolii în speranţa că ”Doamna” îşi va face milă de el şi-l va primi înapoi în clasă. Ştia că dacă ajunge mai devreme acasă îşi va găsi tatăl beat şi îl va bate. După un timp, văzând că învăţătoarea este de neînduplecat în decizia de a nu-l mai primi la ore, băiatul a plecat spre casă.
 Pe 5 februarie, trupul firav a fost găsit fără suflare, acoperit de zăpadă, pe fundul unei râpe aflată la aproximativ 100 de metri de casă. Anchetatorii cred că pentru a suporta mai uşor frigul şi pentru a putea merge mai departe Ştefănel băut din sticla de alcool medicinal pe care nu se ştie de unde o avea dar despre care se presupune că trebuia să i-o dea tatălui său odată ajuns acasă. Din nefericire, copilul de 10 ani a fost răpus de gerul năprasnic.
 De pe 24 ianuarie până pe 5 februarie, Ştefănel a fost căutat zilnic de sute de poliţişti, jandarmi, voluntari din sat şi chiar militari. Când a fost găsit, cadavrul micuţului mirosea a alcool medicinal. Necropsia a arătat că băiatul avea în corp o concentraţie de 0,5 mg/l alcool pur în sânge.
 În timpul anchetei, colegii copilului au povestit anchetatorilor cum Ştefănel a fost dat afară din sala de curs, că băiatul a stat un timp pe lângă uşă, pe hol, apoi a ieşit în curtea şco­lii unde a stat până în jurul orei 16.30. În timpul anchetei, învăţătoarea Raisa Velciuc a recunoscut că a scos elevul din clasă pentru că deranja pe ceilalţi elevi pentru că mirosea urât. Acum ea regretă gestul şi spune că nu a crezut că băiatul va muri dintr-atât, regretele însă sunt tardive.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*