Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Senatorul Constantinescu vrea finalizarea cât mai rapidă a hidrocentralei de la Paşcani

Senatorul PSD Paşcani, Florin Constantinescu, îl întreabă pe ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, când vor fi finalizate lucrările la Complexul Hidroenergetic Lunca Paşcani.  Senatorul Florin Constantinescu a subliniat faptul că, realizarea barajului are o importanţă strategică, de apărare împotriva inundaţiilor, pentru locuitorii Municipiului Paşcani şi locuitorii celor 15 comune situate în avalul barajului.

Prin realizarea barajului se va crea şi o cale de comunicaţie directă între Municipiul Paşcani şi comunele situate dincolo de râul Siret, solicitat, totodată, Ministerului Economiei să analizeze posibilitatea finalizării lucrărilor investiţiei într-un timp cât mai scurt.

În prezent, stadiul lucrărilor de investiţii este realizat în proporţie de 85%.

”Vă rog, domnule Ministru, să analizaţi posibilitatea finalizării lucrărilor într-un timp cât mai scurt şi să-mi comunicaţi graficul de finalizare a investiţiei”, spune senatorul Constantinescu în interpelarea sa către ministerul Energiei.

În anul 1986, au început lucrările de investiţii la Complexul Hidroenergetic Lunca Siret, situat în apropierea Municipiului Paşcani. În perioada 1986-1989, lucrările de investiţii au mers într-un ritm accelerat, ajungând în 1989 să fie realizate în proporţie de 80%. În perioada 1989-2008, fondurile alocate de la bugetul de stat pentru această investiţie au fost foarte mici, suficiente doar pentru conservarea lucrărilor executate până în anul 1989.

Schimbarea proprietarului, printr-o Hotărâre de Guvern în anul 2008, a fost benefică întrucât noul proprietar SC Hidroelectrica SA a redeschis lucrările de investiţii pentru acest obiectiv. În urma finalizării lucrărilor, hidrocentrala va avea o capacitate de 12MW

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*