Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

La Spitalul de Recuperare din Iaşi se vor face programări online

Pacienţii care au nevoie de tratament la Spitalul de Recuperare din Iaşi nu vor mai trebui să bată drumul până la unitatea medicală pentru programare. Aceştia se vor putea programa prin intermediul internetului.
Un proiect european al unităţii medicale, în valoare de două milioane de lei, sub numele „Soluţie Informatică e-Sănătate pentru Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi” are în vedere achiziţionarea de echipamente informatice care să faciliteze comunicarea dintre medici şi pacienţi.

Obiectivul final al sistemului este de creştere a calităţii actului medical prin creşterea timpului prin care medicul va petrece cu pacientul prin optimizarea procesului de colectare a datelor pacientului în formarea dosarului unic al pacientului, prin accesul mai rapid la informaţiile din dosarul unic al pacientului, acces la care va avea medicul de altă specialitate, medicul de altă familie”, a declarat managerul de proiect Georgeta Zugravu.

Datorită acestui sistem informatic, pacienţii vor putea să-şi facă programări on-line la Spitalul de Recuperare. Totodată, medicii de familie vor putea vedea istoricul medical al pacienţilor.

Proiectul va deveni realitate în luna august 2014.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*