Câştigătorul licitaţiei de modernizare şi dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi a fost desemnat în cursul acestei zile. Asocierea Max Boegl România, SC Vega ’93 SRL şi SC UTI Grup SA a fost declarată câştigătoare.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, a anunţat astăzi că această firmă este şi ofertantul cu cel mai mare punctaj obţinut la licitaţia de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare şi dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi.
Oferta asocierii Max Boegl România, SC Vega ’93 SRL şi SC UTI Grup SA a obţinut 95 de puncte din maximul de 100 posibile.
Valoarea ofertei financiare depuse a fost de 139.128.551,47 de lei, fără TVA.
„Avem cea mai bună veste din ultimii 20 de ani pentru Iaşi şi pentru întreaga regiune a Moldovei: au fost comunicate către ofertanţii participanţi la licitaţia pentru modernizarea Aeroportului rezultatele evaluării şi suntem la etapa în care putem anunţa câştigătorul licitaţiei. Acesta este asocierea de firme Max Boegl, Vega ’93 şi UTI, iar valoarea licitată este de aproximativ 31 milioane euro. Momentul de astăzi este încununarea unui efort consistent pe care l-am început în urmă cu nouă luni, când am venit în fruntea Consiliului Judeţean, şi respectarea unui angajament pe care mi l-am asumat în faţa ieşenilor şi pentru care am primit încrederea lor. Această reuşită nu ar fi fost posibilă fără strădania şi profesionalismul domnului Director Marius Bodea. Mulţumesc tuturor consilierilor judeţeni pentru că au votat proiectele care au vizat cel mai important obiectiv al Iaşului. Le cer tutoror ieşenilor să aibă speranţă şi încredere în viitorul comunităţii noastre”, a declarat Cristian Adomniţei.
El a adăugat că în termen de 11 zile va fi semnat contractul cu asocierea câştigătoare şi speră ca până la finele lui 2014 lucrările să fie finalizate.
Totodată, Marius Bodea, directorul Aeroportului Iaşi, a oferit mai multe detalii privind modul de desfăşurare a procesului de licitaţie.
”Citind raportul final al procedurii, întocmit de către comisia de evaluare, pe care l-am aprobat, pot spune că procesul de evaluare a ofertelor a fost impecabil derulat, cu studierea în amănunt a fiecărei pagini. Diferenţierea a fost făcută de timpul cel mai scurt în care va fi oprit traficul aerian pe aeroport şi implicit de pierderile financiare şi de conexiune aeriană suferite de regie şi de comunitatea ieşeană. A fost practic o competiţie a soluţiilor tehnice”, a afirmat Marius Bodea.
Contractul prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor în vederea realizării suprafeţelor de mişcare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrările vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, căii de rulare, extinderii platformei şi a drumului perimetral, instalaţiei de balizaj, canalizării pentru ape pluviale, precum şi a serviciilor de proiectare pentru toate cele menţionate anterior.