Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Evaziune fiscală și delapidare de peste 800.000 lei cu ajutorul unor societăți fantomă din Iași și Piatra Neamț

bani taxePolițiștii din Mureş cercetează administratorii unei societăţi comerciale pentru evaziune fiscală, uz de fals şi delapidare, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 800.000 de lei. Două persoane au fost reţinute.

La data de 15 februarie a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au reținut două persoane, de 30 şi 50 de ani, din municipiul Reghin.

Cei în cauză, administratorii unei societăți comerciale din Târgu-Mureş, cu obiect principal de activitate construcții, sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, uz de fals şi delapidare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2013 – aprilie 2014, cei doi ar fi înregistrat în evidenţa contabilă peste 200 de facturi fiscale fictive, reprezentând achiziţii de bunuri şi servicii, în valoare de aproximativ 2.500.00 de lei.

Actele ar fi provenit de la societăţi fantomă, cu sediu în Piatra-Neamţ şi Iaşi, fiind utilizate pentru creşterea nejustificată a cheltuielilor firmei şi diminuarea nejustificată a bazei impozabile.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, constând în T.V.A. şi impozit pe profit, a fost estimat la peste 800.000 de lei.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca persoanele în cauză să fie prezentate magistraților din cadrul Tribunalului Mureş, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*