Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Afgan cu paşaport falsificat, depistat la Frontiera Iaşi, într-un tren

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi feroviar au întocmit lucrare penală pe numele unui tânăr din Afganistan care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport falsificat, cu intenţia de a intra ilegal ţară.

Miercuri, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi feroviar, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca pasager în trenul accelerat 401, care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti, o persoană de sex masculin, care avea asupra sa un paşaport Cehia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea paşaportului prezentat la control, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare cu aparatura din dotare, în urma cărora au constatat că documentul are fila informatizată, care conţinea fotografia şi datele de identitate, falsificată.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţean afgan, în vârstă de 25 ani, care a procurat paşaportul din Republica Moldova, de la o persoană necunoscută plătindu-i acesteia suma de 4000 euro. Tânărul a mai declarat că a achiziţionat documentul pentru a se deplasa într-o ţară din Uniunea Europeană.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals privind identitatea şi tentativa de trecere ilegala a frontierei de

stat.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*