Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

 

Mercedes cu documente false oprit la frontieră de poliţiştii ieşeni

Politia de frontieraPoliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au întocmit lucrare penală pe numele unui tânăr, care a prezentat la controlul de frontieră două documente falsificate pentru autoturismul pe care îl conducea.

La sfârşitul săptămânii trecute s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul român A.G., în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes E 270 CDI, înmatriculat în Bulgaria.

La solicitarea lucrătorilor noştri tânărul a prezentat certificatul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice şi asigurarea tip Carte Verde pentru autoturismul pe care il conducea. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că atât certificatul cât şi asigurarea sunt falsificate.

În legătură cu cele constatate tânărul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o persoană din municipiul Bucureşti şi nu are cunoştinţă despre faptul că documentele prezentate la control sunt falsificate.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  uz  de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulaţie în România.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*