Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Patru cetăţeni străini locuiau ilegal în Iaşi

Poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat, în perioada 07 – 13 aprilie a. c., o serie de acţiuni, cu forţe proprii sau în cooperare cu cadre ale I. J. P. Iaşi, în vederea depistării cetăţenilor străini a căror şedere a devenit ilegală.

Astfel, în urma acţiunilor efectuate în diferite zone ale judeţului Iaşi, au fost depistaţi  cu şedere ilegală patru cetăţeni străini din Tunisia, Moldova, Maroc şi Nigeria. Persoanele în cauză au intrat în România în baza unor vize emise în scop de vizită sau a permiselor de şedere   iar la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul naţional şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia. Urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au dispus, împotriva   cetăţenilor străini,   următoarele măsuri:

doi dintre aceştia au fost puşi în legalitate deoarece îşi justificau şederea pe teritoriul statului român, întrucât au calitatea de studenţi şi frecventeză cursurile unei universităţi din localitate.Unul a primit decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile. Cel de-al patrulea cetăţean, fiind membru de familie al unui cetăţean român, a fost îndrumat să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări în vederea reglementării dreptului de şedere.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*