Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

36 de şoferi au rămas fără permise în urma unei razii

În week-end, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi ale structurilor de profil, în colaborare cu poliţişti de frontieră, au organizat şi executat acţiuni pe raza întregului judeţ pentru combaterea accidentelor rutiere, pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care au acest drept sau care nu respectă regimul legal de vizetă. Astfel, au fost aplicate 706 sancţiuni, în valoare totală de 97.695 de lei şi au fost reţinute permisele de conducere a 36 de şoferi.

În cadrul acţiunii, a fost depistat şoferul unui auto, Nicolae M., de 39 ani, din oraşul Târgu Frumos, în timp ce conducea un auto pe D.E. 583, în afara localităţii Sârca, cu viteza de 109 km/h, control radar (limita legală fiind instituită prin indicator rutier la 50 km/h). Persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 765 lei şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile.

De asemenea, a fost depistată Elena C., de 35 ani, din municipiul Iaşi, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiul Iaşi, iar la o trecere pentru pietoni, nu a oprit şi nu a acordat prioritate unui pieton, angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile. Conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 340 lei şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 zile.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*