Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Sancţiuni de aproape 180.000 de lei în urma unei acţiuni a poliţiştilor ieşeni

Sâmbătă şi duminică, la nivelul judeţului Iaşi s-au organizat şi executat în sistem integrat, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii de natură economică, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, precum şi combaterea infracţionalităţii stradale.

Astfel, poliţişti din cadrul structurilor de Investigare a Fraudelor, Investigaţii Criminale, Rutieră, Transporturi şi Ordine Publică, au acţionat pe raza întregului judeţ, atât pe raza municipiilor, oraşelor şi celorlaltor localităţi c ât şi în afara acestora, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică. Astfel, au fost verificaţi 268 de agenţi economici şi 671 de mijloace de transport. Au fost aplicate 648 de sancţiuni, în valoare totală de 176.785 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri de 19.768 lei.

În cadrul acţiunii, a  fost depistat ă o femeie de 44 ani, din comuna Popeşti, judeţul Iaşi, care în calitate de gestionară la o societate comercială, a oferit spre comercializare băuturi spirtoase fără a avea autorizaţie. Totodată aceasta a omis întocmirea şi afişarea de preţuri la mai multe sortimente de băuturi alcoolice. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de aceasta cu suma de 1000 lei şi s-au ridicat în vederea confiscării 10 litri de băuturi alcoolice.

 

În incinta unui magazin din municipiul Iaşi, au fost identificate 70 de candele cu însemne religioase, care erau oferite spre comercializare fără a fi deţinute autorizaţiile legale. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă   în cuantumul a 1.000 lei, iar candelele au fost   ridicate în vederea confiscării.

 

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*