Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Trei ieşeni şi un poliţist de frontieră din Botoşani prinşi în timp ce traficau mercur

Patru bărbaţi, trei din Iaşi şi un poliţist de frontieră din Botoşani, au fost prinşi în flagrant, luni, la Iaşi, în timp ce traficau mercur. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au demarat cercetările faţă de Nicolae Bîţic, Sergiu Bădiliţă, Constantin Strat şi Gigi Roman, pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de produse sau substanţe toxice”.

like facebook“Facem precizarea  că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal,  reglementată   de  Codul de procedură penală,  având  ca  scop  crearea  cadrului procesual de   administrare  a probatoriului,  activitate care  nu poate,  în  nici o situaţie,  să înfrunte principiul  prezumţiei de  nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalului Botoşani.

Cei patru ar fi participat la o vânzare a peste 1750 de grame de mercur cu 2.500 de euro. Vânzătorul este botoşăneanul Nicolae Bîţic, de 66 de ani, din Podriga.

Atât vânzătorul, care este cercetat pentru deţinere de substanbţe toxice interzise, cât şi cei patru complici ai săi au fost reţinuţi şi urmează să fie propuşi pentru arestare preventivă.

 

 

Sursa: BotosaniNews

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*