Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Soţia unui interlop, judecată după ce a minţit că ar fi lovit-o un procuror

Soţia controversatului afacerist Gheorghe Clapon este acuzată de denunţ calomnios. Ea l-a acuzat pe nedrept de lovire pe procurorul Emilian Eva.

Procurorii ieşeni au dispus tri­miterea în judecată a unei ieşeance acuzate că ar fi minţit că fost agresată de un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi. Tatiana Clapon, soţia controversatului om de afaceri Gheorghe Clapon, este acu­zată de denunţare calomnioasă, victima sa fiind magistratul Emilian Eva. În rechizitoriul întocmit de Pachetul de pe lângă Judecătoria Iaşi se precizează că istoria acestui dosar a început în luna octombrie 2011. Atunci, procurorul Emilian Eva in­strumenta un dosar împotriva afa­ceristului Gheorghe Clapon. Parte­nera acestuia s-a plâns că Eva ar fi numit-o „proastă“ şi că i-ar fi cerut să dea mărturii împotriva soţului ei. De asemenea, a mai precizat Tatiana Clapon, procurorul ar fi agresat-o fi­zic. „Iritat de insistenţele inculpatei referitoare la soluţionarea unei cereri, Eva Emilian ar fi înjurat-o şi ar fi agresat-o, împingând-o în afara sediului. Ca urmare, inculpata s-ar fi împiedicat“, se arată în rechizitoriu, raportat la susţinerile Tatianei Clapon. Căderea invocată i-ar fi produs Tatia­nei o fractură la mână. În susţinerea poveştii sale, Clapon a adus doi martori, Alexandru Onofrei şi Liliana Şuţă.

Acuzaţiile ieşencei au făcut obiectul unui dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a României finalizat cu neînceperea urmăririi penale. În timpul anchetei, procurorii de la Bucureşti au audiat jandarmii care păzesc sediul DNA, dar şi po­liţiştii care lucrează în dosarele anticorupţie. Varianta Tatianei Clapon a fost, astfel, infirmată. De asemenea, filmările nu au putut fi folosite în­trucât erau suprascrise. „Eu îl cunosc pe domnul Emilian Eva ca având o atitudine relaxată în timpul anchetei, indiferent de cursul anchetei şi de probatoriu“, a precizat un ofiţer în timpul anchetei. Emilian Eva a negat şi el acuzaţiile. „Nu am avut o discuţie în contradictoriu, n-am împins-o sau agresat-o în vreun alt fel pe Clapon Tatiana şi nu cunosc circumstanţele în care aceasta a suferit leziunile.“

Pe aceste considerente, procurorii s-au întors împotriva Tatianei Clapon, ei concluzionând că „plângerea formulată de aceasta este în mod vădit mincinoasă, având în vedere că martorul indicat de aceasta că ar fi participat la incident (un avocat – n.r.) a infirmat în mod categoric cele reclamate“.
Cei doi martori propuşi de femeie au fost şi ei puşi sub acuzare pentru măr­tu­rie mincinoasă.

 

Sursa: Ziarul de Iasi

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*