Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Şase cetăţeni străini depistaţi că locuiau ilegal în Iaşi

Poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat, în perioada 20 februarie – 27 februarie a. c., o serie de acţiuni, în vederea depistării cetăţenilor străini a căror şedere a devenit ilegală.

Astfel, în urma acţiunilor efectuate în diferite zone ale judeţului Iaşi, au fost depistaţi  cu şedere ilegală şase cetăţeni străini (un iordanian, trei moldoveni şi doi cetăţeni din Zimbabwe). Persoanele în cauză au intrat în România în baza unor vize emise în scop de vizită sau a permiselor de şedere  iar la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul naţional.

Urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au dispus, împotriva  cetăţenilor străini, următoarele măsuri:

  • doi dintre aceştia au primit decizii de retunare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara, în termen de 15 zile;
  • trei au fost puşi în legalitate deoarece îşi justificau şederea pe teritoriul statului roman;
  • un cetăţean moldovean, întrucât este membru de familie al unui cetăţean român, a fost îndrumat să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări în vederea reglementării dreptului de şedere.

Totodată, trei dintre aceştia au fost sancţionaţi cu avertisment iar ceilalţi trei cu amendă în valoare totala de 1200 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România cu modificările şi completările ulterioare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*