Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Şoferi inconştienţi! Nu opresc la trecerile la nivel cu cale ferată

Marţi, poliţiştii rutieri împreună cu cei de la transporturi au organizat şi executat o acţiune pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile rutiere instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată .
Astfel, potrivit unui comunicat de presă, au fost aplicate 271 de sancţiuni, 22 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 249 pentru alte abateri, iar 14 permise au fost reţinute în vederea suspendării.

Spre exemplu, Petru T., de 34 ani din comuna Cotnari, în timp ce conducea un auto pe D.E. 583, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, amplasată la intrarea în localitatea Leţcani, deşi semnalele acustice şi luminoase erau puse în funcţiune. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform art. 102 alin. 3 lit.„c” din OUG 195/2002. Faţă de contravenient s-a aplicat şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării.

De asemenea, Adrian D., de 30 ani din municipiul Iaşi, în timp ce conducea un auto pe strada Sergent Grigore Ioan, din mun. Iaşi, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, deşi semnalele acustice şi luminoase erau puse în funcţiune. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform art. 102 alin. 3, lit. c din OUG 195/2002. Faţă de contravenient s-a aplicat şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*