Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

„Giselle” se joacă la Opera din Iaşi cu casa închisă! Vezi cum mai poţi găsi un loc în sală!

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Giselle, balet romantic în două acte, muzica de Adolphe Adam, libretul de Jules Henri Vernoy de Saint-Georges şi Theophile Gautier, vineri, 22 noiembrie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Dirijor este Adelin Cătinean de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar maeștri balet sunt Mihail Motovilov, Dorina Cotorobai și Sergiu Cotorobai.

Vechimea spectacolului nu influențează impactul asupra spectatorului de astăzi.  Giselle este un titlu care se va menține multe decenii de acum  înainte în repertoriul instituției și din care fiecare generație are de învățat ceva nou.” Mihail M. Motovilov

Adolphe Adam este un muzician prin excelență dansant, ca dovadă numărul mare de balete pe care le-a compus, în total 14, cel mai bun rămânând Giselle. Contemporan cu Donizetti, el compune pentru public, pentru director, pentru prima donna, nu pentru el însuși, nu ca un geniu care crează numai pentru că simte nevoia de a crea. Muzica pentru Adam este o profesiune nu o credință. Muzica baletului Giselleeste în întregime originală, lucru rar pentru epoca sa, cînd toți compozitorii de balete se inspirau din Haydn și Mozart.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat. Se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 10 lei.


http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*