Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

O trupă din Iaşi a câştigat marele premiu la prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru INDEPENDENT

Spectacolul Dreaming Romania, productie a Teatrului FIX din Iasi, a castigat Marele premiu la prima editie a Festivalului National de Teatru INDEPENDENT, desfăşurată la Bucuresti  între 4 şi 10 noiembrie.

Dreaming Romania, un concept de Mihai Pintilei si Radu Horghidan, ii are in distributie pe Bogdan Cantauz, Claudia Chiras, Roxana Durneac, Alexandra Gitlan, Ancuta Gutui, Alex Iurascu, Adrian Marele, Delia Neagu si Mihai Pintilei.

Catalin Babliuc a obtinut premiul pentru cel mai bun actor in rol principal pentru „Bullets over Lipscani” (Godot Cafe Teatru – regia Eugen Gyemant), iar Sabrina Iaschevici premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal pentru „Ce zile fumoase!” (Unteatru – regia: Sanziana Stoican). Sanziana Stoican a obtinut si premiul pentu cea mai buna regie.

Dreaming Romania, cel mai bun spectacol la Festivalul National de Teatru INDEPENDENT, este bazat si inspirat din realitatea socio-politica a Romaniei. Prima parte este o viziune critica, plina de umor si ironie la adresa anumitor tipare comportamentale specifice romanilor, iar in partea a doua, spectacolul se transforma intr-un comentariu sarcastic asupra relatiei dintre votanti si reprezentantii lor politici.

sursa: hotnews.ro

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*