Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

 

VIDEO: Ţigări trecute cu lanseta peste râul Prut

Poliţiştii de frontieră ieşeni au confiscat  peste 100.000 de ţigarete cu timbru de acciză  Republica Moldova, pe care trei cetăţeni intenţionau să le introducă ilegal în ţară.

Totul s-a întâmplat joi dimineaţă, în jurul orelor 8, când poliâiştii de frontieră, în baza unor informaţii, au observat pe malul râului Prut două persoane care trăgeau la mal mai multe colete voluminoase cu ajutorul unei lansete şi pe care le încărcau într-un autoturism marca Opel Astra.

La vederea poliţiştilor, persoanele în cauză au urcat în autoturism şi au demarat în trombă. La intrarea în localitatea Tomeşti poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul în cauză condus de Dragoş P., cetăţean român în vârsta de 27 de ani, alături de care se aflau Vasilică C.Z. respectiv Florin C., ambii cetăţeni români, în vârstă de 36 de ani respectiv 18 ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, în portbagaj au fost găsite patru colete învelite în folie de culoare neagră care conţineau 5.021 pachete ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova

În urma cercetării evenimentului în comun cu autorităţile de frontieră ale R. Moldova pe teritoriul statului vecin, în apropierea malului râului Prut, au fost reţinute cinci persoane.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de 56.110 lei, autoturismul în valoare de 6.700 lei şi lanseta găsită asupra persoanelor în valoare de 100 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Pe numele celor trei bărbaţi,  poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

vezi imaginile: https://d.transfer.ro/06.11.2013_contrabanda_Tutora-transfer_ro-07nov-2160a1.mpg

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*