Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Arena Residential din Iaşi, scoasă la licitaţie prin negociere directă. Preţul cerut: 6,4 milioane de euro

Lichidatorul judiciar a scos la vânzare, prin negociere directă, complexul Arena Residential din Iaşi, aparţinând firmei Tătăraşi Arena, un vehicul al fondului de investiţii Red Management Capital, la un preţ de pornire de 6,4 milioane euro plus TVA. Complexul, nefinalizat, ar fi urmat să cuprindă 7 blocuri de locuinţe, cu zece etaje, fiind amplasat lângă Lidl Tătăraşi. Ofertele de participare la procedura de negociere directă sunt aşteptate de Casa de Insolvenţă Transilvania până la 7 noiembrie.

Datorii totale de 80 milioane lei

În acest moment la Arena Tătăraşi sunt construite  „la roşu” trei din cele şapte blocuri. Terenul a fost achiziţionat în anul 2006, iar în 2007 a fost desemnat deja antreprenorul general. Firma nu a reuşit să vândă nicio locuinţă, însă a încheiat 6 antecontracte, care s-ar putea să nu-şi mai recupereze vreodată banii plătiţi deja.

Firma Tătăraşi Arena a intrat în insolvenţă la finele anului trecut, pentru datorii de 80 milioane lei (18 milioane euro), având la intrarea în incapacitate de plată disponibilităţi băneşti de 6 lei.

Printre cei mai importanţi creditori se numără: Volksbank, cu 20 de milioane de lei,ceea ce înseamnă circa 25% din creanţe, North East Property Holdings, din Olanda, prin care Red Management Capital controlează Tătăraşi Arena, cu creanţe de 42,5 milioane de lei (70,37%), iar firma Instalaţii Grup, constructorul general al complexului, cu 15,2 milioane de lei.

Banca a acordat firmei un împrumut pentru investiţii în valoare de 14 milioane de euro, din care a fost trasă doar suma de 3,89 milioane euro, echivalentul a 17,37 milioane lei. Din cauză că nu a fost îndeplinit numărul de antecontracte prevăzut în contract firma nu a mai putut beneficia de restul creditului.

Complexul imobiliar este vânat de multă vreme de UMF Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*