Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

77 de şoferi ieşeni amendaţi în „Noaptea fără alcool”

În noaptea de 19 spre 20 octombrie, s-a desfăşurat, în peste 16 ţări, evenimentul ,,NOAPTEA EUROPEANĂ FĂRĂ ALCOOL”. În România, care participă pentru a şasea oară la acest eveniment, au fost organizate mai multe acţiuni preventive.

Poliţiştii rutieri din Iaşi, Tg. Frumos, Hârlău şi Paşcani au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza întregului judeţ pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care urcă la volan după ce au consumat alcool.

Au fost aplicate 77 sancţiuni, în valoare de 13.000 lei, dintre care 4 pt alcool, 15 pt. viteză, 11pt. nepurtarea centurii  de siguranţă, 47 pt alte nereguli.

Au fost reţinute în vederea suspendării 5 permise de conducere, fiind constate 6 infracţiuni: 4 pt. conducerea unui  auto de către şoferi care se aflau sub influenţa alcoolului, o infracţiune pentru conducerea unui auto de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi o alta pentru conducerea unui auto de către o persoană care are permisul de conducere suspendat. Este şi cazul lui T. Florin, de 35 ani, din com. Erbiceni care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,52 mg per litru alcool pur în aerul expirat.  Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*