Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Noi încercări de escrocare prin metoda „ACCIDENTUL RUTIER”

Acţiunea infractorilor a fost oprită fie de vigilenţa victimei, fie de lucrătorii bancari care au sesizat că este vorba de o posibilă înşelăciune
Infractorii care folosesc metoda „accidentul rutier” îşi continuă încercările de a-i păcăli pe oameni. Din fericire, demersurile infracţionale ale acestora sunt fără succes şi aceasta datorită faptului că potenţialele victime fac propriile verificări înainde de a da curs indicaţiilor telefonice primite de la escroci. Un alt lucru îmbucurător este că pentru „salvarea” victimei de la a fi înşelată intervin şi ţerţe persoane, care află în mod conjuctural despre aceste situaţii.

O pensionară de 63 de ani, din Iaşi, a sesizat, ieri, Secţia 2 Poliţie că a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi fiul ei şi că a fost implicat într-un accident rutier grav, solicitîndu-i ajutor financiar. Întrucît a considerat că este ceva suspect, l-a sunat pe fiul său, ocazie cu care şi-a dat seama că informaţiile pe care le primise erau false.

Cel de-al doilea caz înregistrat tot ieri a fost reclamat în comuna Butea. Poliţiştii din localitate au fost sesizaţi de un bătrân de 77 de ani, cu privire la faptul că, în dimineaţa zilei de 28 iunie, a fost sunat pe telefonul mobil de o persoană necunoscută, de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind nepotul său şi care i-a spus că a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu rănirea gravă a unei femei, accident ce a avut loc în Germania unde acesta lucrează. Tot cu această ocazie presupusul nepot a pretins pentru rezolvarea pe cale amiabilă a accidentului suma de 2000 euro pe care să îi depună într-un anumit cont bancar. Reclamantul a declarat că a făcut rost de suma de 1000 euro şi a încercat să trimită banii de la ghişeul unei bănci din Târgu Frumos, dar nu a reuşit, datorită funcţionarilor băncii care i-au spus că s-ar putea să fie înşelat. Ulterior a luat legătura cu ruda sa care l-a asigurat că nu a păţit nimic şi totul este o minciună.
În ambele situaţii s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune.
RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:
Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;
 Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;
 Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.
http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*