Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Reprezentanţi ai Ambasadei SUA, în vizită la CJ Iaşi

Consiliul Judetean CJ IasiReprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii a efectuat miercuri o vizită la cele mai importante obiective ale Consiliului Judeţean.  Excelenţa Sa, Duane Butcher, Charge d’affaire ad interim al Ambasadei SUA în Romania, şi Susan Garro, ataşatul comercial al Ambasadei SUA în România, au efectuat o vizită la Iaşi.  Însoţiţi de Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, pe parcursul acestei zile, cei doi diplomaţi au efectuat mai multe vizite prin oraş.

”I-am prezentat Excelenţei Sale proiectul de modernizare a Aeroportului, iar apoi am avut o scurtă întrevedere la Consiliul Judeţean, unde am discutat despre celelalte proiecte importante ale Iaşului. Ulterior ne-am oprit la viitorul sediu al Consiliul Judeţean, la sediul fostei chesturi, unde au fost amintite dramele care s-au întâmplat în timpul celui de-al doilea război mondial aici. În camerele de la intrarea în acest imobil vor fi amenajate două muzee, unul al Holocaustului şi un muzeu al Consiliului Judeţean”, a declarat Cristian Adomniţei.

În timpul vizitei, Excelenţa Sa Duane Butcher a fost plăcut surprins de atenţia pe care autorităţile din România şi în special cele de la Iaşi o acordă tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 „Am avut o mare şansă să ascult istoria tragediilor petrecute aici în timpul celui de-al doilea război mondial. Este o vizită care m-a emoţionat. Cred că este un mare lucru pentru Iaşi şi pentru România să recunoască tragedia care s-a petrecut în acele momente”, a declarat Excelenţa Sa. 

Vineri, începând cu ora 10.00, diplomaţii Ambasadei SUA vor efectua o vizită la sediul companiei Delphi.

Pogromul de la Iaşi din 27 – 29 iunie 1941 a fost unul din cele mai violente pogromuri împotriva cetăţenilor de etnie evreiască din România. În conformitate cu datele 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*