Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Consiliul Judeţean va demara cel mai mare proiect educaţional pentru Iaşi

Cristian AdomniteiMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, alături de Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei şi toţi rectorii universităţilor de stat din Iaşi, au efectuat azi o vizită în zona Copou, pe terenul care va fi utilizat în vederea realizării celui mai important proiect educaţional pentru Iaşi: InterUniversitas.

Proiectul creării unui consorţiu al universităţilor de stat în vederea folosirii în comun a resurselor educaţionale şi de business reprezintă cel mai important proiect educaţional pentru oraşul nostru. Vizita pe teren pe care am efectuat-o cu domnii miniştri şi rectori şi discuţiile punctuale despre potenţarea profilului universitar al Iaşului prin implementarea unui astfel de proiect arată că InterUniversitas nu a fost uitat”, a declarat Cristian Adomniţei, iniţiator al proiectului. 

Cu acest prilej Ministrul Educaţiei Naţionale şi-a manifestat sprijinul pentru crearea InterUniversitas.

Este un proiect extrem de important şi sprijin întru totul realizarea sa. Deja Ministerul Educaţiei a avut o prenegociere cu dl. Johannes HAHN, Comisarul european pentru dezvoltare regională, pentru ca în următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene să fie alocate fonduri pentru 10 platforme integrate de cercetare în România”, a declarat Remus Pricopie.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*