Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Şefii de la Aeroport: Nu cedăm şantajului

aeroportul iasiConducerea Aeroportului Iaşi îşi manifestă totala dezaprobare faţă de încercările disperate de compromitere a proiectului pentru noua pistă.

Marius Bodea, directorul Aeroportului Iaşi spune că firme mărunte, fără capacitate operaţională şi financiară sunt folosite ca şi paravan pentru contestaţii şi acuzaţii nefondate.

El spune că pe 13 iunie, SC Trade of Art SRL cu sediul în comuna Tomeşti şi cu trei salariaţi a depus contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) împotriva documentaţiei de atribuire a serviciilor menţionate, contestaţie respinsă ca nefondată prin Decizia 439/S/C4/2452 din data 17 iunie.

Putem crede că preocuparea obsesivă de a denigra conducerea aerogarii ieşene, transformată în atacuri furibunde, zilnice, faţă de orice proiect sau acţiune a Aeroportului Iasi, are ca scop obţinerea de foloase necuvenite din partea unor potenţiali ofertanţi sau participanţi”, spune şeful Aeroportului Iaşi.

Pe lângă lucrările de proiectare şi construcţie a pistei, datorită complexităţii acestor lucrări, precum şi a valorii mari a acestei investiţii, beneficiarul trebuie să achiziţioneze servicii de consultanţă pentru managementul proiectului ”Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi-Modul I – Proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 m în R.A. Aeroportul Iaşi”.

Scopul final îl constituie buna îndeplinire a contractului de lucrări şi cheltuirea corectă a fondurilor alocate, fiind vorba de servicii care sunt prevăzute în studiul de fezabilitate şi în Hotararea de Guvern 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al   documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii. 

“Indiferent de cât de tare vom fi înjuraţi de cei care au fost deja condamnaţi pentru şantaj, nu vom face greşeala să ne compromitem, să cedăm. Pe de altă parte, s-au trezit în România şi cultivatorii de castraveti să ofere consultanţă pentru piste de  aterizare-decolare a avioanelor. Este absolut nefiresc. Aceste practici trebuie stopate imediat printr-un demers legislativ. Altfel, riscăm să stăm în tranşee tot restul vieţii, ocupându-ne timpul cu riposte contra oricărui neavizat. Dacă unicul criteriu de selecţie permis în cazul consultanţei ar fi preţul cel mai scăzut şi nu pregătirea consultantului în identificarea riscurilor asociate şi preîntâmpinarea lor, atunci aceste servicii le putem atribui pe 1 leu. Iar calitatea celor care se prezinta va avea aceeasi valoare”, a declarat Marius Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*