Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Dumitru Oprea: „Pădurea Ciric a fost defrişată, unde este reîmpădurirea?”

Dumitru OpreaSenatorul PDL Dumitru Oprea solicită Ministerului Mediului să verifice îndeplinirea obligaţiilor Primăriei Iaşi de a face împăduriri în compensaţie pentru defrişările de la Ciric.

Într-un document adresat luni, Ministrului Mediului, Rovana Plumb, parlamentarul ieşean a subliniat faptul că, în cazul proiectului privind reabilitarea bazei de agrement de la Ciric, există suspiciuni privind nerespectarea, de către Primărie, a obligaţiei legale de a împăduri 40 ha de teren în zonele Aroneanu şi C.A. Rosetti. Această situaţie trebuie clarificată având în vedere că în Iaşi suprafaţa spaţiilor verzi este cu mult sub regula impusă de Comisia Europeană. În plus, dacă Primăria nu poate dovedi că a făcut împădurirea celor 40 ha, apare o situaţie clară de încălcare a legii.

În consecinţă, senatorul Dumitru Oprea a solicitat Ministerului Mediului iniţierea unui control, precum şi măsuri de obligare a Primăriei Iaşi de a împăduri cele 40 ha, dacă aceasta nu a demarat încă acţiunea.

De asemenea, parlamentarul PDL a cerut precizări din partea Rovanei Plmub privind motivele pentru care, la vizita în Iaşi, a criticat Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Iaşi pentru amenda aplicată Primăriei în cazul tăierii teilor din centrul Iaşiului, în condiţiile în care aceasta s-a făcut vinovată de acel act.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*