Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Vezi ce surprize a pregătit Muzeul Literaturii Române Iaşi în Noaptea Europeană a Muzeelor

Muzeul Literaturii Române Iaşi va deschide sâmbătă, 18 mai, între orele 19-24:00, şase muzee în cadrul evenimentului european „Noaptea Muzeelor”. Ediţia 2013 a fost pregătită astfel încât doritorii să se poată bucura de o experienţă de vizitare memorabilă, nu doar gratuită.
Programele oferite sunt bogate şi variate. La muzeul „Vasile Pogor ” vizitatorii se pot bucura de piese de teatru, concerte, târg handmade, atelier de creaţie plastică, precum şi un Bal Mascat în aer liber, la care vor exista premii pentru originalitate. În plus, va fi anunţată decizia juriului cu privire la noul logo pentru Muzeul Literaturii Române Iaşi.

Pe lista muzeului „Mihail Sadoveanu” se află un recital folk, audiţii şi vizionare de film, iar muzeul „Mihai Codreanu” va organiza „Noaptea revistelor deschise”. De asemenea, vor fi deschise  muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) şi, în premieră, muzeele MLRI din afara municipiului Iaşi („Vasile Alecsandri” – Mirceşti şi „Constantin Negruzzi” – Hermeziu).

Programul complet al evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor” la Muzeul Literaturii Române Iaşi poate fi consultat pe site  la www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

 Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment internaţional de succes, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. Scopul proiectului este de a facilita accesul unui public nou la instituţii de cultură.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*