Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Uniunea scriitorilor în vizită la Cotnari

În cadrul parteneriatului său cultural cu Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, Compania Cotnari a fost gazda deschisă şi ospitalieră pentru cea de-a XVII –a ediţie a Zilelor revistei „Convorbiri literare”.

Constantin Deleanu, Preşedintele Companiei Cotnari a primit, vineri, delegaţia participanţilor la acest eveniment cultural naţional. Delegaţia a fost alcătuită din 70 de persoane,  din care au făcut parte acad. Augustin Buzura, acad. Mihai Cimpoi, acad. Nicolae Dabija, acad. Vasile Tărâţeanu, precum şi mulţi cunoscuţi scriitori români. Cu acest prilej a fost lansată cea de a doua ediţie a antologiei „La curţile Cotnariului”, cuprinzând poemele create de participanţii la ediţia din 2012, poeme din care nu lipsesc trimiterile metaforice la celebrele game de vinuri ale Companiei: Grasă de Cotnari, Tămaioasă Romaneasca, Fetească alba, Frâncuşă de Cotnari ori la spaţiul cultural istoric al podgoriei. Astfel, „Colecţia Cotnari”, cuprinzând volume de versuri ori istorie culturală dedicate Cotnariului a ajuns la cea de-a 5-a apariţie editorială.

La final, a fost  lansată o nouă provocare: un concurs de scrieri inspirate de vizita la Cotnari. Cele mai apreciate, se vor găsi într-un volum nou care va fi lansat anul viitor, în cadrul unei noi întâlniri la Cotnari.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*