Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

 

Preşedintele Noii Republici: Iaşul merită să devină Capitală Culturală Europeană

Mihai Neamţu, preşedintele Noii Republici, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, că Iaşiul merită să devină Capitală Culturală Europeană în 2021 numai că acest proiect riscă să nu devină realitate din cauza proiectelor care nu sunt susţinute de liderii de la Centru ai USL.

”Merită acest lucru. Dar nu avem la Iaşi germenii unei promisiuni de regenerare urbainistică. Întârzierile ce se tot înregistrează la Aeroportul Iaşi arată acest lucru. Izolarea făcută de Victor Ponta şi Dan Şova  privind proiectele de infrastructură de aici împiedică şansele Iaşiului de a deveni capitală culturală europeană”, a spus Mihail Neamţu, preşedintele Noua Republică.

În timpul vizitei sale la Iaşi, Mihai Neamţu spune că a observat că oraşul arată deplorabil după ce primarul Gheorghe Nichita a decis să taie teii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare. O altă constatare făcută de Mihai Neamţu este faptul că actuala conducere USL Iaşi a îngropat definitiv oraşul în urma împumuturilor contractate masiv în ultima vreme.

Vi s-a promis din partea USL multe promisiuni ce ţineau de ieşirea din sărăcie şi multe altele. La Iaşi, Noua Republică constată creşterea datoriei publice. Contravaloarea împrumutului de 29 milioane lei ridică gradul de îndatorare a oraşului la 26 la sută, iar arieratele sunt foarte mari. Sunt datorii contractate de primărie şi care acum sunt dublate de Consiliul Judeţean prin acel împrumut de 20 milioane euro. Toate aceste cheltuieli se fac ca rezultatele să fie convingătoare„, a mai spus Mihail Neamţu. 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*