Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Piesa Creeps, duminică, la Teatru FiX

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la piesa de teatru Creeps, adaptare după Lutz Hübner şi în regia lui Radu Ghilaş, duminică, ora 18.00, la Teatru FiX. Regia este semnată de Radu Ghilaş. Din distribuţie fac parte: Diana Roman, Cezara Fantu, Loredana Ioniţă, Codrin Dănilă, Alexandru Petrila, Theodor Ivan. Video: Constantin Dimitriu, Theodor Ivan. Intrarea este liberă, în funcţie de numărul de locuri dispionibile.

”Creeps” este o piesă de teatru pentru tineret scrisă de dramaturgul german Lutz Hübner. Premiera a avut loc în aprilie 2000 la teatrul Schauspielhaus din Hamburg. În piesă autorul critică mass-media şi modalitatea ei în care influenţează şi expune oamenii.

”Lumea te aşteaptă!” Cu acest anunţ un post de televiziune invită 3 fete la o audiţie pentru postul de moderatoare în noul spectacol muzical ”Creeps”. Maren, un pachet de nervi, Petra, băieţoasa din Chemnitz, şi Lilly, păpuşa manechin dintr-o familie înstărită sunt puse într-o competiţie tot mai dură de cinicul redactor al emisiunii  –  până când vor afla adevăratul motiv pentru această audiţie. O piesă de teatru palpitantă, fascinantă de citit şi mult mai uşor de văzut pe scenă.
Lutz Hübner s-a născut în 1964 în Heilbronn şi a crescut în Weinsberg.  În 1983, el a terminat liceul şi a început să studieze germanistica, filozofia şi sociologia în Münster. După serviciul civil şi-a început instruirea de dramaturg  la Academia de Muzică şi Teatru din Saarbrücken. A lucrat ca actor la Teatrul de Stat din Saarland şi la Teatrul de Stat din Karlsruhe. Apoi a lucrat la Teatrul de Stat din Neuss  şi la Teatrul din Magdeburg  ca actor şi regizor. Din anul 1996 lucrează ca scriitor şi regizor independent în Berlin, unde trăieşte împreună cu familia.

Hübner a scris multe piese de care statisticile scenei de teatru din Germania spun că în perioda 1999 – 2000 au fost cele mai jucate piese contemporane de pe scena germană iar numărul de spectacole este întrecut doar de cele ale lui Shakespeare sau Goethe. La început a devenit cunoscut prin piesele lui orientate spre publicul tânăr, precum: ”Creeps”, „Winner & Loser”, „Nellie Goodbye” şi „Ultimul Show”. Însă pe urmă a abordat şi alte teme. A scris opera ”Wallenberg” şi apoi drama ” Hotel Paraiso”. În 1998 a câştigat cu piesa ”Inimă de boxer” premiul pentru cea mai bună piesă de teatru pentru tineret. Dar şi cu Creeps a avut aproape la fel de mult succes ca şi cu ”Inimă de boxer”.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*