Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Marea soprană Marina Krilovici va instrui soliştii Operei din Iaşi

opera-iasiMarea soprană Marina Krilovici se va ocupa de instruirea vocală a soliştilor Operei Naţionale Române Iaşi distribuiţi în spectacolul Aida, de Giuseppe Verdi.  
Timp de peste o săptămână, aproape douăzeci de interpreţi ai Operei ieşene se vor bucura de preţioasa îndrumare a cunoscutei artiste, care a sosit special la Iaşi pentru a împărtăşi din vasta sa experienţă de scenă.
  
Născută la Bucureşti, Marina Krilovici şi-a însuşit arta cântului de la profesoara Lidia Vrăbiescu-Vaţianu. Încă din timpul studenţiei la Academia de Muzică „Ciprian Porumbescu” a câştigat Premiul I şi Medalia de aur la numeroase concursuri internaţionale: George Enescu, s’Hertogenbosch, Bruxelles şi Montreal. Fiind dotată cu un timbru special, muzicalitate şi talent extraordinar, a devenit solistă a Operei din Bucureşti, pe scena căreia a strălucit în numeroase roluri. Bursa oferită în Italia îi dă posibilitatea de a-şi perfecţiona repertoriul cu Maria Caniglia şi Luigi Ricci.
 
Cronicile entuziaste şi oportunităţile oferite de câştigarea premiilor prestigioase i-au deschis porţile carierei internaţionale, fiind invitată să cânte pe cele mai mari scene ale lumii: Hamburg, Viena, Chicago, Metropolitan Opera din New York, Covent Garden din Londra, Roma, Berlin, Paris, Lisabona, La Fenice, München, Montreal etc, având ca parteneri pe Tito Gobbi, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, José Carreras, Renato Bruson, Kostas Paskalis, Nicolai Ghiaurov, Nicola Ghiuselev, Fiorenza Cossotto, Shirley Verrett, Nicola Martinucci şi mulţi alţii. A cântat sub bagheta marilor dirijori Georg Solti, Claudio Abbado, Nello Santi, Horst Stein, Lorin Maazel, Riccardo Muti.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*