Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

O nouă premieră la Opera Naţională Română din Iaşi

Sunetul muziciiIubitorii de operă sunt invitaţi la o nouă premieră de Opera Naţională Română Iaşi. Cei care vor veni loc miercuri, 3 aprilie şi vineri, 5 aprilie 2013, de la 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi vor avea prilejul să vadă un spectacol nemaiîntâlnit în România.

Regizoarea Mihaela Bogdan (de la Opera din Cluj), dirijorul Mircea Holiartoc (de la Teatrul Muzical din Galaţi), coregrafii Edi Stancu şi Andra Gheorghe (Bucureşti) şi scenograful Valentin Codoiu, alături de soliştii, orchestra, corul, corul ” Juniorii Operei” şi Baletul Operei Naţionale Române Iaşi vor transpune pe scena Teatrului Naţional Iaşi un spectacol musical care se doreşte să aibă strălucirea celor de pe Broadway – ”Sunetul muzicii”.

Aşa cum Beatrice Rancea ne-a obişnuit de la preluarea conducerii ONRI, spectacolul reprezintă o premieră pentru România. Considerat a fi un gen aparte, musical-ul implică o tehnică dificilă care îi solicită foarte mult pe protagonişti. Ei trebuie să fie în acelaşi timp actori, cântăreţi şi dansatori.

”Este o altfel de impostaţie, o altă tehnică de a cânta, de a vorbi. Artistul care evoluează într-un musical este un artist total. Din păcate în România nu există o şcoală de musical”, a spus Beatrice Rancea, managerul ONRI.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*