Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Străini prinşi locuind ilegal în Iaşi

Patru străini au fost depistaţi că stau ilegal în România, în urma verificărilor efectuate, în perioada 11 – 16 martie, în diferite zone ale municipiului Iaşi. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat o serie de acţiuni, cu forţe proprii sau în cooperare cu cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, în vederea depistării cetăţenilor străini a căror şedere a devenit ilegală, pe raza de competenţă. În timpul verificărilor s-a constatat că doi moldoveni, un albanez şi un iordanian au intrat în România în baza unor vize emise în scop de vizită sau a permiselor de şedere.

Trei dintre aceştia au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări în vederea reglementării dreptului de şedere deoarece îşi justificau şederea pe teritoriul statului român. 

Cel de-al patrulea cetăţean străin  a fost sancţionat contravenţional cu avertisment şi i s-a emis o decizie de returnare prin care a fost obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile.

 De la începutul anului, cadrele Serviciului pentru Imigrări Iaşi în cadrul acţiunilor cu forţe proprii sau în cooperare cu structurile partenere au depistat cu şedere ilegală un număr de 34 străini împotriva cărora au fost luate 20 de decizii de returnare; returnarea a trei persoane; emiterea unei comunicări de părăsire a teritoriului; punerea în legalitate a zece străini.
 Cei de la Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări Iaşi facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi îi invită să îi contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Iaşi, din strada Mihai Costăchescu nr. 6, la numărul de telefon 0232-302315, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*