Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Ministrul Culturii acuzat de declaraţii părtinitoare, din cauza titlului de capitală culturală europeană

ministrul Culturii, Daniel Barbu

ministrul Culturii, Daniel Barbu

Asociaţia Iaşi Capitală Culturală Europeană (AICEE) îşi manifestă dezaprobarea vizavi de declaraţiile părtinitoare ale Ministrului Culturii, reprezentanţii acesteia arătând că o astfel de poziţie nu ar trebui să influenţeze competiţia între oraşele candidate.

Ministrul Daniel Barbu face un lobby incorect faţă de toate celelalte oraşe candidate din România, într-o manieră părtinitoare. Din fericire, conform noului regulament al Capitalelor Culturale Europene (care va fi supus spre votare în Parlamentul European la sfârşitul lunii aprilie-n.r) competiţia internă va fi tranşată de un juriu de specialişti europeni independenţi şi fără conflicte de interese cu ţara candidată, în cazul nostru România. Noi vom candida pe noul Regulament, ceea ce înseamnă că angajamentul ministrului Barbu faţă de Timişoara este cvasi-inutil, pe lângă lipsa de fair-play. Noi ne vom susţine dosarul de candidatura conform criteriilor Comisiei Europene şi nu în funcţie de preferinţele partizane ale unui ministru sau altul”, a declarat directorul executiv al AICCE, Teodor Raileanu

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că: ”Obiectivul pentru mine, personal, ca şi pentru prietenii mei din Timişoara, fie că îi servesc pe timişoreni la primărie, fie la Bucureşti în Parlament, interesul nostru este de a promova o cascadă de proiecte în următorii ani pentru a face de nerefuzat candidatura oraşului la statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Sigur, puteţi bănui că lobby-ul contează foarte mult, dar elementul, piatra de temelie, dosarul de candidatură trebuie să arate nu numai că oraşul e splendid ca sit, ci şi că este unic în Europa. Dumneavoastră ştiţi mai bine care sunt instituţiile Timişoarei, e vorba şi de instituţiile de cultură, de muzeele din Timişoara”.

Întrebat dacă la fel promite lobby şi în alte oraşe din România, candidate la statutul de Capitală Culturală Europeană, Daniel Barbu a dat asigurări că nu a făcut un astfel de angajament în oraşele contracandidate.

Vă promit că nu am făcut niciun alt angajament în altă parte. Aici e o maşinărie care merge înainte. De aceea nu cred că aveam de ce să fiu echivoc, cu tot respectul pentru alte oraşe din România„, a spus ministrul Culturii, Daniel Barbu. 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*