Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Adomniţei se întâlneşte, joi, cu preşedinţii CJ din ţară

Cristian AdomniteiPreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, va participa joi la întâlnirea Uniunii Consiliilor Judeţene din România (UNCJR). Cristian Adomniţei a declarat azi că evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlametului, în prezenţa premierului Victor Ponta.

“Probabil cea mai spinoasă problemă care va fi discutată cu prim-ministrul Ponta va fi cea a arieratelor, în contextul în care nivelul acestora a ajuns la finalul lunii ianuarie la 1,18 miliarde lei. Este o problemă ardentă pentru că suntem constrânşi să susţinem programele de dezvoltare locală şi proiectele de infrastructură doar după plata acestor arierate”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul s-a angajat să reducă nivelul arieratelor. La sfârşitul lunii ianuarie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care administraţiile locale care înregistrau la acea dată arierate, respectiv datorii a căror termen scadent a fost depăşit cu 90 de zile, au fost obligate să reducă volumul acestora cu 85% până la finele lunii martie.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*