Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

A încercat să dea mită unui poliţist de frontieră ieşean

mitaUn poliţist de frontieră ieşean a refuzat marti să primească suma de 200 lei ce reprezintă mita propusă de o tânără din Republica Moldova, pentru a nu-şi îndeplinească atribuţiile conferite de lege,  şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie. Persoana nu îndeplinea condiţiile legale pentru a i se permite intrarea în România şi este cercetată pentru dare de mită.

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi – feroviar, localitatea Ungheni, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au sesizat, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi, despre faptul că C.V., din Republica Moldova, a oferit suma de 200 lei cu titlu de mită, unui poliţist care efectua controlul în trenul de călători, pentru a i se permite accesul pe teritoriul României, întrucât aceasta nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege.

Imediat a fost constituită echipa operativă din lucrători ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care s-a deplasat la P.T.F. Iaşi – feroviar, ocazie cu care a fost constatată infracţiunea denunţată de poliţistul de frontieră.

Procurorul a dispus începerea urmăririi penale faţă de C.V. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din Codul penal, raportat la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000 şi cercetarea sa în stare de libertate.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*