Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Ţăranii din Grajduri, instruiţi să devină formatori pe probleme de educaţie

Ministerul Mediului şi Schimbărilor climatice organizează mâine, în comuna Grajduri, judeţul Iaşi, Seminarul pentru formare de formatori, educaţie ecologică. Seminarul este un eveniment derulat în cadrul Campaniei de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”.

Obiectivul principal al seminarului este acela de a crea un grup de promotori locali care să sensibilizeze opinia publică şi tânăra generaţie cu privire la problemele de sănătate din mediul rural generate de poluarea din surse agricole si menajere, cu accent puternic pe calitatea apei, sanitaţie, comportament igienic şi facilităţi sanitare, practici agricole
prietenoase cu mediul. Prin aceste acţiuni se doreşte îmbunătăţirea practicilor şi  comportamentelor individuale, de familie şi instituţionale în zonele rurale din România (în special în comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi), în ceea ce priveşte sanitaţia, igiena şi managementul gunoiului de grajd.

Selecţia grupului de promotori, a avut la baza ideea că, prin prisma profesiei practicate (profesori, învăţători, medici, preoţi), aceştia pot contribui cu experienţa personală în instruirea copiilor şi a întregii comunităţi locale pentru inducerea de schimbări comportamentale şi crearea unei atitudini pozitive în relaţia lor cu mediul înconjurător.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*